Echipa / Traineri

 

Tincuța Apăteanu (Președinte Asociația Edusfera)

Tincuța Apăteanu
Tincuta Apateanu are o experienta de 10 ani in societatea civila si in educatie. Pana in iunie 2012 a coordonat proiectele Fundatiei Dinu Patriciu si a gestionat un buget de 7 milioane USD / an si 5 programe nationale in domeniul educatiei cu peste 5.600 de beneficiari / an. In anul 2009, a fost aleasa Presedinta Forumului Donatorilor din Romania, organizatie ce isi propune sa promoveze un comportament filantropic in randul persoanelor si organizatiilor. In 2007 a absolvit programul de MBA al Bucharest School of Management si a urmat de asemenea cursurile organizate pentru liderii societatii civile de catre Harvard Kennedy School – Executive Education (NGO Legitimacy, Advocacy and Partnerships si Non-profit Financial Stewardship).

 

Andreea Dumitru (Project Manager)

Andreea Dumitru
Andreea s-a alăturat echipei Edusfera în anul 2015. Este masterand la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice.
In perioada iunie- august 2014 a coordonat Universitatea de Vară pentru Elevi SummerIS in cadrul ANOSR – ASFI, Iași.
Din 2013 pana in 2014 a fost Presedinte al Asociatiei Studentilor Francofoni din Iași unde a activat si ca voluntar o perioada.

 

Răzvan Deaconescu (Director Educațional)

Răzvan Deaconescu
Optimist și entuziast, Răzvan și-a desfășurat activitatea profesională în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, în cadrul Universității POLITEHNICA din București. Este interesat de educație, tehnologie și comunități, în particular de lumea open source și sisteme de operare. Îi place să creeze, să colaboreze și, în mod deosebit, să vorbească.
Prezent din 2001 în Facultatea de Automatică și Calculatoare, îi place să lucreze în proiecte și activități de echipă și să întâlnească oameni noi. Consideră facultatea ca fiind un “hub”: locul în care oameni pasionați de tehnologie se întâlnesc, împărtășesc idei și pornesc proiecte împreună.
Din 2007 este membru al comunității ROSEdu, iar din 2009 membru fondator al Asociației ROSEdu, cu activități centrate în jurul educației și a valorilor open source. Are legături bune cu firme și comunități IT, în special Ixia România, dorind să înlesnească activitățile de colaborare între mediul academic și industria IT.
Își dorește să creeze o mișcare bazată pe educație, tehnologie și open source și rezistă cu greu să se implice în proiecte cu legătură.

 

Andreea Bernat

Andreea Bernat
Ada a terminat specializarea Calculatoare și Tehnologia Informației, în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB. Este pasionată de sisteme de operare, în special Linux și de lumea Open Source, participând la un internship unde a lucrat la Linux Kernel. Și-a aprofundat cunoștințele în aceste domenii urmând cursuri de System Administration și obținând certificări oferite de Linux Professional Institute. Prin intermediul acestor activități, a întâlnit diverși oameni entuziasmați să își împărtășească cunoștințele și, prin urmare, dorește să facă și ea acest lucru.

 

Andreea Stoican

Andreea Stoican
Andreea a finalizat Facultatea de Automatică și Calculatoare, specializarea Calculatoare,  din cadrul UPB. În prezent este studentă la master, specializarea Securitatea Rețelelor Informatice Complexe, UPB. Este o fire ambițioasă, pasionată de tehnologie și dornică de a învăța cât mai multe lucruri din domeniul IT și nu numai. Este pasionată de programarea low-level  și de securitate.  În trecut a lucrat ca developer de aplicații Web și Mobile. Printre domeniile ei de interes se numără și rețelistica și sistemele de operare. O altă pasiune a ei o reprezintă împărtășirea cunoștințelor pe care le are, iar Digital Kids îi oferă această oportunitate.

 

 Mihaela Găman

Mihaela Găman
Mă numesc Mihaela. Sunt studentă la facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București.  Lucrez  ca software engineer și fac parte din mai multe proiecte în IT și training, dar implicarea în proiectul Digital Kids o consider ca fiind una dintre “contribuțiile mele la viitor”. Aici încerc să le transmit copiiilor pasiunea mea pentru programare, să îi motivez să învețe și să exploateze potențialul extraordinar de care fiecare dintre ei dispune, în direcția aceasta. În plus, îmi place foarte tare să lucrez cu cei mici, consider că există un schimb cunoștințe și bună-dispoziție: eu îi învăț ce știu, în timp ce îmi fac plinul cu bună dispoziție și informații despre generația lor.

 

Georgiana Chelu

Georgiana Chelu
Georgiana este studentă în anul IV la Facultatea de Automatică și Calculatoare, în cadrul Universității Politehnica București. A descoperit programarea în liceu, fiind inspirată de profesoara ei de informatică. Odată ce a ajuns la facultate a început să exploreze și mai mult acest vast domeniu participând la diverse evenimente din zona open source. Astfel, a participat la Open Source Summer School organizat de ROSEdu pentru ca anul următor, împreună cu alte persoane să organizeze această școală de vară. Totodată, a participat și la ROSEdu Summer of Code unde a lucrat la proiectul CMUSphinx, un tool de recunoaștere vocală. Motivul pentru care este la Digital Kids este că dorește să le insufle copiilor pasiunea pentru programare și pentru tehnologie așa cum i-a fost insuflată și ei.

 

Giorgiana Vlăsceanu

Giorgiana Vlăsceanu
Giorgiana (gege) este studentă în anul IV la departamentul Automatică și Informatică Industrială în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Încă din copilărie și-a manifestat atracția față de științele exacte, dar nu numai. A avut întotdeauna o înclinație spre educație. A fost implicată în cadrul Consiliul Elevilor, urmând calea reprezentativității și la nivelul facultății. Voluntărește la câteva ONG-uri bucureștene și este participant activ al grupului Electronică Aplicată din cadrul facultății. Iubește oamenii și îi place să se înconjoare de oameni faini, în timpul liber voluntărește sau sare în ajutorul acelora ce au nevoie.

 

Lucian Perju

Lucian Perju
Hello! Mă numesc Lucian Perju și sunt student în anul al II-lea la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB. Sunt pasionat de tot ceea ce este legat de IT și doresc să împărtășesc și altora pasiunea mea. Am participat în anul 2015 la Open Data Summer School și la Hacktoberfest by ROSEdu. De asemenea, am fost trainer pentru o echipă de liceu în cadrul concursului STEM Innovation Challenge 2.0, unde am programat un line follower. În momentul de față sunt și membru junior în cadrul Microsoft Student Partner. Sunt o fire organizată, serioasă și decisă.

 

Alexandra Oprea

Alexandra Oprea
Sunt studentă în anul II la Facultatea de Automatică și Calculatoare, secția Calculatoare și Tehnologia Informației. Sunt o persoană perfecționistă și de fiecare dată îmi doresc să duc la bun sfârșit tot ce-mi propun. Sunt organizată și hotărâtă, serioasă și punctuală, sensibilă și implicată. Îmi place să ajut atunci când pot, voluntariatul aflându-se pe lista lucrurilor importante din viața mea. Iubesc copii și ador să lucrez cu ei, de aici și participarea la acest proiect, Digital Kids, dar și la Junior IT Club, îndrumând copiii pe necunoscutul drum al programării. Îmi place să împărtășesc ceea ce știu, să-i ajut pe cei din jur atunci când pot face acest lucru și să învăț, la rândul meu, cât mai multe lucruri.

 

Alina Țucunete

Alina Țucunete
Mă numesc Alina Ţucunete şi sunt studentă în anul II la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În anul I am fost trainer în cadrul unui workshop de Internet of Things destinat fetelor de liceu (IoT4Girls) şi în cadrul unui curs de robotică destinat elevilor de liceu (STEM Innovation Challenge). În prezent sunt membru activ în două ONG-uri studenţeşti şi mă implic în cât mai multe proiecte. Întotdeauna mi-a plăcut să vorbesc în faţa oamenilor şi să le împărtăşesc din cunoştinţele mele, să contribui la dezvoltarea lor. Digital Kids este unul dintre locurile în care pot face acest lucru, iar zâmbetele copilaşilor cărora le-au ieşit primele programe sunt nepreţuite. În timpul liber ador să gătesc şi să călătoresc.

 

Alexandru Coman

Alexandru Coman
Salut, eu sunt Alex, student la Master in anul I la facultatea de Automatica si Calculatoare. Printre hobby-urile mele pot sa enumar mersul pe bicicleta, snowboard-ul si programarea. Am descoperit acest domeniu inca din liceu, iar facultatea m-a ajutat sa aprofundez cunostintele pe care le aveam in domeniu. Am inceput sa iubesc programarea si sa incerc sa invat cat mai multe lucruri noi si interesante din acest domeniu. Digital Kids ma ajuta sa impart asta cu copiii si sa pregatesc urmatoarea generatie de programatori. Reusesc sa transmit pasiunea mea pentru programare catre ei iar ei ma ajuta sa-mi gasesc buna dispozitie prin zambete, multumiri si prin placerea si entuziasmul pe care il au lectie de lectie.

 

Mario Oprea

Mario Oprea
Numele meu este Mario și sunt student în anul III la Facultatea de Automatică și Calculatoare, secția Ingineria Sistemelor. Mă axez întotdeauna pe partea practică a lucrurilor și încerc să găsesc aplicabilitatea în viața reală pentru tot ce învăț din punct de vedere teoretic. Sunt o persoană foarte implicată, fac voluntariat zilnic în cadrul asociației din care fac parte și pot spune că aceasta este cea mai mare pasiune a mea. Mă atașez foarte repede, îmi place să fiu înconjurat de oamenii pe care îi iubesc și nu mă pot supăra pe cei la care țin. Copiii sunt punctul meu sensibil, lângă ei mă simt în largul meu și reușesc să le transmit starea mea. Digital Kids este unul dintre proiectele la care am participat cu tot dragul și la care nu aș renunța.

 

Claudiu Cotună

Claudiu Cotună
Claudiu este student în anul II la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UPB și membru activ al ONG-ului LSAC. Consideră voluntariatul ca fiind o metodă bună de dezvoltare personală și o oportunitate de a ajuta. Pasionat de domeniul IT, a dezvoltat un interes special pentru programare în particular. Fiind o fire spontană , curioasă și energică , încearcă să participe la cât mai multe proiecte care îmbină partea tehnica cu lucrul în echipă. Ambiția la adus la Digital Kids , unde, spune el, poate impărtăși din cunoștiințele sale viitoarelor generații.

 

Iosif Gheorghe

Iosif Gheorghe
Student in anul III la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul ASE,  Iosif este un avid entuziast al tehnologiei si programarii. Astfel este un participant constant al concursurilor de programare si este implicat in numeroase proiecte din domeniu, in cadrul facultatii. Considerand ca doar invatand constant o cantitate mare de informatii putem tine pasul cu progresele facute in domeniul stiintelor, acesta a facut o pasiune pentru a invata si pentru a isi impartasi cunostintele, aceasta motivandu-l sa dea ce e mai bun in cadrul proiectului Digital Kids.

 

Laura Antonache

Laura Antonache
Laura este studentă în anul III la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica București. Ea se implică cu drag în diverse activități de voluntariat (atât din domeniul tehnic, cât și non-tehnic). Printre pasiunile sale se află predatul și lucratul cu copiii – fiind întotdeauna fericită să îi ajute pe aceștia să își descoprere și dezvolte pasiunea pentru programare. Firea deschisă, optimistă și spiritul ludic o ajută să comunice cu copiii și să le prezinte acestora conceptele pe înțelesul lor.

 

Vlad Dogaru

Vlad Dogaru
Ma numesc Vlad Dogaru si am absolvit recent Facultatea de Automatica si Calculatoare. Consider ca sunt o fire ambitioasa si perseverenta, imi place sa lucrez in domeniul IT si sa invat cat mai multe tehnologii. Sunt pasionat de stiinta si tehnologie iar Digital Kids imi ofera oportunitatea de a impartasi din cunostintele mele in acest domeniu. Sunt o fire energica si sociabila, imi place mult inotul, teatrul si filmele.

 

Anca Băluțoiu

Anca Băluțoiu
Ma numesc Anca Balutoiu si sunt studenta in anul II la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Consider ca sunt o fire ambitioasa, sociabila si energica, dornica de a descoperi constant lucruri noi. Sunt pasionata de domeniul IT, in special de aria sistemelor de operare.
Imi place sa ma implic in proiecte de voluntariat si sa-i ajut pe cei din jurul meu. In timpul liber, ascult muzica, ies cu prietenii sau citesc.

 

Cristiana Trifu

Cristiana Trifu
Numele meu este Cristiana Trifu, sunt studentă în anul II la Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB.  Sunt o fire optimistă și altruistă, îmi place să mă implic în acțiuni de voluntariat și să ajut dacă simt că am cunoștințeale și resursele necesare.  De asemenea, îmi place să fiu la curent cu tot ceea ce este nou în materie de tehnologie și cercetare.

 

Paul Popescu

Paul Popescu
Paul este student în anul II la Facultatea de Automatică și Calculatoare, în cadrul Universității Politehnica din București. Iubește natura, de aceea își găsește adesea calmul pe diferite trasee montane ale țării noastre. Datorită firii aventuroase, activează pe domeniul tehnologiei, un domeniu dificil si destul de provocator.

 

Răzvan Stănescu

Răzvan Stănescu
Numele meu este Razvan, sunt student in anul III la facultatea de Automatica si Calculatoare, sunt pasionat de programare si de electronica. Imi place sa lucrez cu copiii si sa ii invat programare, Consider ca este o oportunitate a prezentului informatia si ca posibilitatea de a invata programare inca de mic nu poate fi decat un beneficiu.

 

Lavinia Chelu

Lavinia Chelu
Numele meu este Lavinia si sunt pasionata de orice inseamna numere, algoritmi si ram-uri . Imi place foarte tare sa lucrez cu copiii si sa le impartasesc cat mai multe din cunostintele pe care le-am acumulat pana acum. De asemenea, invat si eu lucruri cu si despre elevii mei. Imi doresc sa schimb si ceva la mentalitatea generala asupra tehnologiei, prin felul cum ii invat si pe copii sa foloseasca aceasta unealta contemporana atat de puternica.